Over ons


Er was eens een stichting, genaamd Süestra Evenemente...

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het verhaal van Stichting Suëstra Evenemente, de organisator achter het evenement ‘Sjmaal’ in het pittoreske Susteren!

Ontstaansgeschiedenis:

Het begon allemaal met het Zomerfeest Susteren in 2013, een bescheiden evenement dat uitgroeide tot een jaarlijkse traditie op het lokale voetbalterrein. Het eerste jaar was het programma gevuld met Nederlandstalige artiesten in combinatie met Q-Music, opgevolgd in 2014 door een heuse 90’s Party.

Na twee succesvolle jaren besloot de stichting hun energie te bundelen met de Zomerkermis van Susteren. De samensmelting van het Zomerfeest en de kermis zorgde voor een nieuwe impuls in het lokale vermaak. Helaas viel het bezoekersaantal op de kermis in het derde jaar dusdanig tegen dat de  stichting zich genoodzaakt zag om een andere koers te gaan varen.

En zo is Sjmaal geboren. Een grootschalig evenement met een bourgondisch karakter dat gezelligheid, saamhorigheid en het motto 'vier het leven' in het middelpunt plaatst. De passie voor het organiseren van evenementen en het vieren van het lokale leven is het kloppende hart van Stichting Suëstra Evenemente.

De première van Sjmaal in 2022 was een ongekend succes en trok meer dan 2.500 bezoekers naar het bruisende festivalterrein, met de legendarische Janse Bagge Bend en Rowwen Hèze als headliners. Een gouden combinatie!

De stichting kijkt met oprechte trots terug op het evenement, dat werd gekenmerkt door enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, vrolijke bezoekers en tevreden sponsoren en partners. Het succes smaakte naar meer..

De voorbereidingen voor de tweede editie, gepland op 8 juni 2024, zijn al in volle gang. Een line-up gevuld met Limburgse helden, van Lex Uiting met live band, de sensationele act van Wir Sind Spitze! tot de onmisbare Janse Bagge Bend en Rowwen Hèze. Het programma wordt verder omlijst door Limburgse toppers zoals DJacky, Big Benny, Frans Theunisz, Bjorn en Mieke, en niet te vergeten de lokale helden Spik & Span. De stichting kijkt er al reikhalzend naar uit..jij ook?

Wat maakt Stichting Suëstra Evenemente zo uniek?

Wat Stichting Suëstra Evenemente onderscheidt, is niet alleen de rijke en gezellige line-up, maar ook de geest van gemeenschapszin die door elk evenement waait. Geheel gerund door toegewijde vrijwilligers zonder commercieel oogmerk, heeft de stichting als doel om een (jaarlijks) terugkerend evenement met regionale uitstraling te organiseren. Het bevorderen van samenwerking, motivatie en ontmoetingen in de gemeente Echt-Susteren en omstreken staat centraal.  Zo organiseert de stichting niet alleen evenementen, maar weeft het ook een sterkere band tussen de gemeenschappen in het Smalste Stukje Nederland.